Merlot

Colorito

Колорито Мерло

Цветът е наситен рубинено червен. Носът е доминиран от сочни костилкови плодове с преобладаване на черна череша, синя слива и подправки. Вкусът е мощен, плътен, със свежи плодове, съчетан с приятно усещане за кафе и черен пипер. Дълъг и запомнящ се послевкус, завършващ с елегантност и деликатна сладост.За партньорствa и заявки:
тел. 0882 719 723
zhristov@seewines.com
Партньори

Вид: Червено сухо вино

Сорт грозде: 100% Мерло

Анализни данни: Алкохол – 12,75 об.% ; Захари – 1,9 g/L; Титруема киселинност – 6,04 g/L

Тероар: Лозовите масиви се намират в землището на с. Кромидово, където почвите са тежки, червеникаво- кафяви с голямо съдържание на желязо. Лозите са на възраст 5 години, което благоприятства за по-свежото усещане в самото вино. Отглеждат се чрез спазване на биодинамичните практики в лозарството. Климатът е топъл, благодарение на въздушните течения, идващи от Егейско море, но вечер от заобикалящите планини се спускат по-хладни течения, които допринасят за по- големите денонощни амплитуди.

Винификация

Гроздоберът се провежда в края на месец август, когато гроздето достига оптимални технологични параметри. Алкохолната ферментация протича в рамките на 10 дни при стриктен температурен контрол. След приключване на процесът виното отлежава в дъбови бъчви за период от 6 месеца. Мерло 2021 е серия от 7800 бутилки.

Дегустационни бележки

Цветът е наситен рубинено червен. Носът е доминиран от сочни костилкови плодове с преобладаване на черна череша, синя слива и подправки. Вкусът е мощен, плътен, със свежи плодове, съчетан с приятно усещане за кафе и черен пипер. Дълъг и запомнящ се послевкус, завършващ с елегантност и деликатна сладост.

Вишна Черна череша
Red berries Синя слива
Подправки Подправки

Съчетание с храни

Виното се съчетава добре с червени меса, дивеч, в комбинация от по-тежки сосове, различни видове горски гъби, по-силни подправки. Подходящи са и всякакви сушени колбаси и плата от по-мазни и по- тежки сирена.

Red Meats
Червени меса
Dry Meat
Сушени колбаси
Hard Cheese
Отлежали твърди сирена

Опитайте вината на AYA Estate Vineyards в любими заведения и магазини: