Колорито Бял бленд

Colorito

Колорито Бял бленд

Бленд от Совиньон блан и Шардоне – ароматно, но елегантно вино с жива свежест и дълъг минерален послевкус. Сервира се студено и се комбинира чудесно със салати, паста и рибни ястия. Опитайте като акомпанимент с меки сирена и плодове, както и с нежни кремови десерти.

2018 - Gold medal at BIWC
2019 - Gold medal at BIWC
2019 - Bronze medal at DWWAЗа партньорствa и заявки:
тел. 0882 719 723
zhristov@seewines.com
Партньори

Вид: Бяло сухо вино

Сорт грозде: Совиньон блан, Шардоне, Вионие

Анализни данни: Алкохол – X об.% ; Захари – X g/L; Титруема киселинност – X g/L

Тероар: Гроздето се отглежда в лозята на Seewines, намиращи се в близост до Черно море, в областта на гр. Каварна. Отглеждат се чрез спазване на биодинамичните практики, не се използват никакви пестициди, както и изкуствени торове. Работата в лозята е изключително ръчна, което позволява стриктното следене за качеството на гроздето. Климатът е черноморски, а постоянните бризове оказат благоприятно влияние, върху лозята, като предпазват гроздето от рязко покачване на захарите и пазят киселините в отлична кондиция.

Винификация

Гроздоберът на Совиньон блан се осъществява в първия ден на месец Септември, а на Шардонето два дни по-рано. Ферментацията се извежда отделно за всеки сорт и протича в рамките на 20 дни, след което се прилага т.нар батонаж. С него се цели подобряване на вкусово- ароматичния профил на вината. Когато преминат през етап на съзряване се осъществява купажиране в съответните количества, за да се достигне до желаната експресия. Виното е бутилирано на 31.03.2020г.

Дегустационни бележки

Цветът е бледожълт и се характеризира със зеленикави отблясъци. Ароматът е елегантен и дискретен, след което се отваря за да разкрие палитра от свежи усещания. Приятната минералност се улавя още на първа глътка. Превес взимат тоновете на тропически плодове, след което виното се развива в гамата на цитрусовите и белите костилкови плодове. Този купаж притежава изключително балансиран профил и средна към висока киселинност, финалът е сравнително продължителен и оставя след себе си свежо чувство.

Цитруси Цитруси
Минерални аромати Минерални аромати
Тревисти аромати Тревисти аромати
Масло Масло

Съчетание с храни

Виното доставя чудесна наслада в комбинация с различни видове салати и леки ястия. Сирената също са прекрасен избор за съчетание с него – както меки, така също твърди и зрели.

Риба
Риба
Паста
Паста
Меки сирена
Меки сирена

Опитайте вината на AYA Estate Vineyards в любими заведения и магазини: