Дизеньо Каберне Фран

Disegno

Дизеньо Каберне Фран

Тъмночервен цвят с леки пурпурни отблясъци и комплексен аромат с доминиращи нюанси на малина и синя слива. Кадифените танини са отлично интегрирани благодарение на едногодишното отлежаване във френски дъбови бъчви и са приятно балансирани от свежата киселинност. Комбинирайте с печени меса, със или без сосове, пикантни ястия или меки сирена като камембер, фета или козе сирене.

2019 - Silver medal at BIWCЗа партньорствa и заявки:
тел. 0882 719 723
zhristov@seewines.com
Партньори

Вид: Червено сухо вино

Сорт грозде: Каберне Фран

Анализни данни: Алкохол – 14.2 об.% ; Захари – 2.6 g/L; Титруема киселинност – 5.21 g/L

Тероар: Лозовият масив се намира в землището на с. Хърсово, Мелнишко, а средната възраст на лозята е близо 30 години. Дълбоката им коренова система спомага за снабдяване на лозите с минерални вещества и микроелементи, което неизменно дава отражение върху структурата на полученото вино. Практикува се биодинамично лозарство, което допълнително спомага за силно изразената тероарна изява в профила на виното. Почвите са тежки, червеникави, а климатът е топъл, Средиземноморски, благодарение на въздушните течения, идващи от Егейско море. Вечер от заобикалящите планини се спускат по-хладни течения, обуславящи по- големите денонощни амплитуди, което способства бавното и постепенно съзряване на гроздето.

Винификация

Гроздоберът се извършва в средата на месец септември, на ръка, което позволява селекцията да стартира още на лозята. Ферментацията протича в съдове от неръждаема стомана, а след приключване виното продължава своето развитие в продължение на 1 година в 400-литрови френски дъбови бъчви, първо и второ зареждане. Disegno е лимитирана партида от 96 броя магнум бутилки и 850 бутилки по 0.75л.

Дегустационни бележки

Цветът е тъмно червен и дълбок с леки пурпурни отблясъци. Ароматът е комплексен, долавят се плодови нюанси, напомнящи малини и синя слива и леки, едва доловими тонове на зелена чушка. Тези усещания се пренасят и във вкуса, където се открояват и допълнителни нотки на червени горски плодове. Таниновата структара е мощна, тялото е плътно, а финалът дълъг. Виното има много добър потенциал за отлежаване.

Слива Слива
Ситни червени плодове Ситни червени плодове
Подправки Подправки
Дим Дим

Съчетание с храни

Печени меса, със и без сосове са добър акомпанимент за Каберне Фран 2018. Подходящо и за консумация със силно ароматни сирена като Камембер, Фета и козе. Плътната танинова структура на виното чудесно се съчетава с всякакви пикантни ястия, с повече подправки.

Червени меса
Червени меса
Меки сирена
ПМеки сирена
Печени зеленчуци
Печени зеленчуци

Опитайте вината на AYA Estate Vineyards в любими заведения и магазини: