ДНИ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В АЙЯ ЕСТЕЙТ / 17-18.02.2024г. Научете повече

Добре дошли в нашата Винарна

Виното е изкуство

Производството на вино е вид изкуство

Това е основният принцип на нашата винарна - гравитацията и минималната човешка намеса позволяват на природата да представи тероара в най-добрия му вид.

Пресичайки Zen градината в атриума, гостите наблюдават процеса на производство на вино. Те могат да дегустират и закупят нашите изискани вина, както и да съхраняват частните си колекции в специален вино-сейф.

  • 5 000 m2 площ
  • 3 етажа
  • 14 000 м2 обща застроена площ
  • 250 000 бутилки максимален капацитет
  • Дегустационни помещения с изглед към бъчвеното помещение
  • Помещения за отлежаване и за съхранение на частни колекции от вино

Производство

При достигане на пълно плододаване в лозята ни, ще можем да произвеждаме до 250000 бутилки годишно. Принципите на биодинамиката изповядваме и във винарната при производството на собственото ни вино. Тук разчитаме на младежкия дух и ентусиазъм на Кирил Миладинов, под чието вещо ръководство прекрасните плодове от полето внимателно се превръщат в мощния гроздов еликсир в бутилките на Aya Estate Vineyards.

Кирил Миладинов

Стартира еноложката си кариера в 2007 год. и вече 16 години трупа опита си в големи и в по-малки компании. Тези години, отдадени на винопроизводството, го срещат с различни хора и характери, което изгражда собствените му управленски умения и виждания за развитието на винопроизводството.

2013 година е повратна за него - стартира ново предизвикателство в кариерното си развитие - приема да стане част от екипа на едни от първите производители на сертифицирано биовино в България. Това му дава възможност да експериментира - основно с местни, ендемични сортове, но също и с международни (над 26 вида), което разширява знанията и мирогледа му.

В Айя Естейт Винярдс е привлечен от идеята за важността на автохтонните сортове, запазването им и връщането на интереса към тях на международната винена сцена. Възприема правенето на вино не просто като работа, а като нещо, което човек създава, за да доставя удоволствие и наслада за сетивата. Кирил ври и кипи във виното, което прави и никак не е склонен да се примирява с посредствеността, защото вярва, че продуктът му представя не просто него, но и страната му.

Заповядайте в AYA Estate Vineyards

Вино дегустации - Очаквайте!

Събития - Очаквайте!